Uppdaterad 30/9 2018.

Vi respekterar din integritet och är dedikerade till att skydda din personligt identifierbara information som du kan komma att dela med oss genom vår hemsida. Vi har tillsatt vår integritetspolicy för att redogöra för vilken information vi samlar in, hur den används och under vilka omständigheter informationen delas med tredje part. Beroende på dina aktiviteter när du besöker vår hemsida kan du komma att behöva samtycka till ytterligare villkor.

Personuppgifter vi samlar in och varför

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.
En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på http://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen får du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Vissa användare på Stratega Media’s hemsida kan komma att välja att interagera med Stratega Media på sätt som kräver att Stratega Media samlar in personligt identifierbar information. Mängden och typen av information som Stratega Media samlar in beror på interaktionerna. Exempelvis kan vi fråga besökare som kontaktar oss via ett formulär på hemsidan att lämna namn, telefonnummer och e-postadress.

Nyhetsbrev

Den informationen du anger vid prenumeration på vårt nyhetsbrev lagras i vår databas och ingen data skickas till tredje part eller annan service. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev sparar vi din e-post och IP-adress och annan information om du angett det, väljer du att avprenumerera tas all information om dig bort från vår databas. Du kan avbryta din prenumeration antingen genom att kontakta oss eller följa länken för avprenumeration på din profil eller i ett av våra nyhetsbrev.

Annonsering

Annonser på vår hemsida kan vara levererade till våra användare/besökare genom annonseringspartners, som kan komma att utnyttja kakor. Dessa kakor tillåter annonsens server att känna igen din dator varje gång de skickar en onlineannnons för att sammanställa information om dig eller andra som använder din dator. Denna informationen tillåter annonseringsnätverk att, bland annat, leverera preciserade annonser som de tror kan vara av intresse för dig. Denna integritetspolicy avser användningen av kakor på Stratega Media och inte kakor som används av andra annonsörer.

Cookie-filer

För att få den här webbplatsen att fungera ordentligt skickar vi ibland små filer till din dator. Dessa filer kallas kakor eller ”cookies”. De flesta webbplatser gör på samma sätt. En cookie är en sträng information som en webbplats lagrar på en besökares dator och att besökarens webbläsare ger till webbplatsen varje gång besökaren returnerar. Stratega Media använder cookies för att hjälpa Stratega Media att identifiera och spåra besökare, deras användning av https://strategamedia.se och deras hemsideåtkomstpreferenser. Stratega Media besökare som inte vill ha cookies placerade på sina datorer bör ställa in sina webbläsare för att vägra cookies innan de använder Stratega Media’s webbplatser, med nackdelen att vissa funktioner på Stratega Media’s webbplatser kanske inte fungerar korrekt utan hjälp av cookies.

Genom att navigera på vår webbplats utan att ändra inställningarna för cookies, bekräftar och godkänner du Stratega Medias användning av cookies.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar, sociala medier o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Stratega Media’s syfte med att samla in personligt oidentifierbar information är att bättre förstå hur Stratega Media’s besökare använder hemsidan. Emellanåt kan Stratega Media komma att lämna ut icke personligt identifierbar information kollektivt, exempelvis genom att publicera en rapport på trender inom användningen av hemsidan.

Vilka vi delar dina data med

Stratega Media avslöjar potentiellt personligt identifierbar och personligt identifierbar information enbart till sina anställda, leverantörer och anslutna organisationer som (i) behöver veta om information för att processa den å Stratega Media’s vägnar för att leverera tjänster tillgängliga på Stratega Media’s hemsida, och (ii) som har samtyckt till att inte avslöja informationen till andra. Några av dessa anställda, leverantörer och anslutna organisationer kan vara placerade utanför Sverige; genom att använda Stratega Media’s hemsida samtycker du till förflyttningen av sådan information till dem. Stratega Media kommer inte hyra ut eller sälja potentiellt personlig identifierbar och peronligt identifierbar information till någon.

Utöver att till sina anställda, leverantörer och anslutna organisationer, som förklarat ovan, avslöjar Stratega Media potentiellt personligt identifierbar information och personligt identifierbar information endast som svar på till stämning, domstolsbeslut eller annan regeringsförfrågan eller när Stratega Media tror på god tro att upplysningar är rimligt nödvändiga för att skydda Stratega Media eller tredjeparts eller egendomens rättigheter.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost. Spårningsverktyget Google Analytics samlar in opersonligt identifierbar information om din vistelse på vår hemsida förutsatt att du har tillåtit kakor i din webbläsare. Vi anonymiserar IP-adresser i Google Analytics och delar ingen data frivilligt till Google.

Kontaktinformation

Behöver du kontakta oss i ärenden kring integritet gör du det genom att skicka e-post till [email protected] eller ringa 0470 – 78 88 78.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Säkerheten av din personliga information är viktig för oss, men ha i åtanke att ingen metod för överföring över Internet, eller metod för elektronisk/digital lagring är 100% säker. Medan vi strävar att använda kommersiellt accepterade metoder och ledande kryptering för att skydda din personliga information, kan vi inte garantera absolut säkerhet.

Stratega Media tar alla åtgärder som är rimligt nödvändiga för att skydda mot obehörig tillgång, användning, ändring eller förstörelse av potentiellt personligt identifierande och personligt identifierande information.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vid personuppgiftsincidenter rapporteras det inom 72 timmar till Datainspektionen. Om incidenten kan leda till att personer utsätts för allvarliga risker såsom bedrägerier eller finansiella stölder informeras även den drabbade omgående. Våra it-system är byggda för skydd av personuppgifter och vi tillämpar alltid nödvändiga åtgärder för att höja och bevara säkerheten.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Det kan förekomma oklassificerade kakor via externa länkar som inte vi ansvarar över eller kan fastställa användningsområde för. Ett exempel på dessa är ”statsessid” som är sessionsbaserad och syftar till att spåra var en specifik inbäddad länk är placerad på vår hemsida, från tredje part. Detta är förekommande i vissa av våra blogginlägg som länkar till källor. Dessa i sin tur kan komma att skicka vidare information om besökare till spårningsprogram såsom Google Analytics.

Ändringar i integritetspolicy

Även om de flesta förändringar sannolikt kommer att vara mindre kan Stratega Media ändra sin integritetspolicy för Stratega Media: s eget gottfinnande eller rådande lag som direkt berör Stratega Media. Stratega Media uppmuntrar besökare att regelbundet kolla denna sida för eventuella ändringar i sin integritetspolicy. Din fortsatta användning av denna webbplats efter någon ändring av denna sekretesspolicy kommer att utgöra din godtagande av sådan ändring.

Uppdatering av materialfel

Stratega Media AB har använt all rimlig omsorg vid sammanställningen av innehållet på denna webbplats men kan inte ta ansvar för eventuella fel eller utelämnanden. Vi kommer att uppdatera materialfel i informationen om vi får kännedom om sådana fel.

Lär dig nåt nytt!

Sociala Medier

5 tips för att misslyckas i sociala medier

Går du tankarna om att misslyckas med sociala medier? Då har du kommit helt rätt. Ta till dig ordentligt av mina 5 galna tips för att maximera slösandet, förlusten och…
Barn med mantel och solglasögon som håller armen i luften
Företagande

Tips till dig som vill nå de yngre konsumenterna

Gen Z är den nästa största gruppen konsumenter, men hur ska företag göra för att nå dem? Marknadsföring och sättet vi tar till oss information kan förändras snabbt och att hitta rätt…
hastighetsoptimera din wordpress-hemsida
Hemsidor

Hastighetsoptimera Din WordPress-Hemsida

För dig som äger eller administrerar en WordPress-sida finns det många bra knep att förbättra hastigheten på hemsidan. Att ha en snabb hemsida är viktigt för att inte gå miste…