Skip to main content

12 Intelligenta Gratisverktyg i Webbläsaren

The World Wide Web kryllar av intelligenta verktyg som kan underlätta i vardagen. I detta inlägget länkar jag till 12 av dessa verktyg som du kan utforska helt gratis, direkt i webbläsaren!

Vissa av verktygen har vi gått igenom mer ingående i tidigare inlägg, men de allra flesta är ”nya”. Flera av dessa verktyg använder jag dagligen i mitt arbete vilket har besparat mig en mängd huvudvärk.

Tryck på rubriken för att komma till verktyget.

Testa om din hemsida är mobilanpassad 

Det är ingen hemlighet att Google vill din hemsidas bästa. Det är heller ingen hemlighet att Google prioriterar mobilanpassade hemsidor i sökresultaten. Identifiera och åtgärda brister i din hemsidas mobilanpassning med hjälp av detta testet. Vilka verktyg kan du lita på om inte Googles egna?

Testa din hemsidas mobilhastighet

En slö hemsida gör att du förlorar majoriteten av dina besökare. Inte nog med att hastighet faktiskt är en väldigt viktig ranking factor på Google. I takt med att vår koncentration blir sämre ökar pressen på företag att leverera blixtsnabba och avbrottsfria användarupplevelse. Med detta verktyget kan du se huruvida din hemsida håller måttet i mobila enheter.

Se din hemsidas prestanda och hur du bör optimera den

Kolla din score på GT Metrix. Testet utgår förvisso från Vancouver, Kanada, men är ändå till stor hjälp. Fick du A i allt?

Testa och analysera inladdningstider

Inte helt olikt GT Metrix men här kan du välja ett antal platser i världen som testet ska utgå från. Se vilka resurser som ökar på laddningstiden för din hemsida och hur väl du rankar på Pingdom.

Smart PNG och JPEG-komprimering

Ett måste innan du laddar upp bilder till din hemsida. Du kan kraftigt spara på storlekarna med detta komprimeringsverktyg, samtidigt som du behåller hög kvalitet på dina bilder. Bildoptimering före du laddar upp bilderna till din hemsida är ett måste för att minimera laddningshastigheterna. Här ser vi oftast att bilder är den största boven.

P.s. Du kan komprimera upp till 20 bilder samtidigt i gratis versionen.

Redigera bilder (speciellt för sociala medier) direkt i webbläsaren

Smidigt verktyg för dig som saknar programvara på datorn. Knåpa ihop snygga bilder med text för sociala medier och andra plattformar genom att enkelt välja från inprogrammerade inställningar.

Ta reda på vad resten av världen söker på

Vad är trendigt var i världen på Google just nu? Effektivt verktyg för att hitta trender och populära sökningar till din sökordsportfölj.

Skapa en sökordsportfölj och se vilka sökord som är värda att investera i

Neil Patel’s Ubersuggest är ett bra komplement till Google Ads Keyword Planner som ger dig värdefull insikt i sökvolymer och kostnader för sökord. Få förslag, bättra på eller skapa din sökordsportfölj och få värdefulla insikter i Google SERPs.

Kontrollera markup validation och hitta fel i din kod

Skriv in din hemsidas adress och få svar på om det finns några fel eller varningar i koden som bör åtgärdas.

Komplettera eller skapa din grafiska profil med rätt färgharmoni

Hitta rätt färger och skapa ditt färgschema med hjälp av Adobes färgverktyg. Enkelt att hitta kombinationer och skapa din egen färguppsättning direkt i webbläsaren.

Skicka stora filer utan registrering (Bra när filerna t. ex. är för stora för e-postklienten)

Vi har väl alla varit där: Outlook nekar mejlet eftersom de bifogade filerna är för stora. Look no further! Gå till WeTransfer så löser dig problemet.

Skicka stora filer här också, ett alternativ till WeTransfer

Typ om WeTransfer skulle ligga nere eller har tekniska problem, eller om du bara föredrar något annat: prova Sprend!

D et var allt för denna gången. Hoppas du drar nytta av åtminstone ett par av verktygen. Lämna gärna en kommentar om vilket/vilka verktyg du har bäst nytta utav, kanske ett annat verktyg som inte är inkluderat i vår lista?[/thrive_lead_lock]